Overheid in Overijssel

Gemeente Olst-Wijhe (Overijssel)

Pagina 3 van 3 (24 resultaten)

Dhr. Ton Strien

Functie: BurgemeesterPolitiek: CDAIn dienst sinds: september 2007 (10 jaar, 11 maanden in dienst)
Portefeuille: Algemene en bestuurlijke zaken, P&O, Integriteitsbeleid, Regionale samenwerking, Sociale Zaken, Brandweer / Politie, Burgerzaken, Toezicht en (integrale) handhaving, Communicatie / PR / (city-)marketing / Representatie, Monumentaal erfgoed, Onderwijs, Zorg / WMO (wet maatschappelijke ondersteuning), Openbare orde en VeiligheidToelichting: Coalitieperiode 2018-2022
Burgemeester Ton Strien (CDA) heeft in zijn portefeuille: Algemeen bestuurlijke zaken en coördinatie (inclusief 3D's), Openbare orde en veiligheid (inclusief water buitendijks), Integriteit, Integrale handhaving, Personeel en organisatie, Dienstverlening, Informatie en communicatie, Onderwijs, Monumentenzorg en Volksgezondheid.

Coalitieperiode 2014-2018
Burgemeester Ton Strien (CDA) heeft in zijn portefeuille: algemeen bestuurlijke zaken en coördinatie (inclusief 3D's), openbare orde en veiligheid (inclusief water buitendijks), integriteit, integrale handhaving, personeel en organisatie, dienstverlening, informatie en communicatie, onderwijs, monumentenzorg en volksgezondheid.

Coalitieperiode 2010-2014
Burgemeester Ton Strien heeft in zijn portefeuille: Algemeen bestuurlijke zaken en verantwoordelijk voor de bestuurlijke coördinatie in de gemeente Olst-Wijhe.
Werkzaamheden bij de Overheid:
Burgemeester Ton Strien is zowel voorzitter van het college van burgemeester en wethouders (B&W) als de gemeenteraad van Olst-Wijhe. Ton Strien is voorzitter van de gemeenteraad, presidium en van het college van B & W Olst - Wijhe. Hij is geen lid van de raad, maar heeft daarin een raadgevende stem. Van het college is Ton Strien wel lid en mag dus meestemmen over de voorstellen. Als de stemmen staken in het college telt de stem van de burgemeester dubbel. 
Aanverwant:2002 - 2006Dhr. Ton Strien, Wethouder, CDA Houten, gemeente Houten1990 - 2002Dhr. Ton Strien, Statenlid, CDA Utrecht, Provincie Utrecht

Mevr. Erna ter Haar

Functie: RaadslidPolitiek: VVD
Aantal zetels: 3
In dienst sinds: maart 2018 (4 maanden in dienst)

Dhr. Dries Zielhuis

Functie: GemeentesecretarisIn dienst sinds: november 2015 (2 jaar, 8 maanden in dienst)
Portefeuille: P&O, BedrijfsvoeringToelichting: De gemeentesecretaris is de eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders en van de burgemeester.
Dries Zielhuis woont de collegevergaderingen altijd bij en zorgt voor de verslaglegging daarvan. Hij ondertekent, samen met de burgemeester, alle brieven van het college in Olst-Wijhe. Zonodig wordt hij vervangen door één van de drie loco-secretarissen (afdelingshoofden). De gemeentesecretaris is het hoofd van de bestuursdienst, waaronder alle Olst-Wijhse ambtenaren vallen, met uitzondering van die van de griffie, de brandweer en het onderwijs.

Mevr. Miriam Zijp

Functie: RaadslidPolitiek: GroenLinks
Aantal zetels: 2
In dienst sinds: maart 2018 (4 maanden in dienst)