Overheid in Overijssel

Gemeente Ommen (Overijssel)

Pagina 1 van 10 (96 resultaten)

Dhr. Marc-Jan Ahne

Functie: BurgemeesterPolitiek: D66In dienst gegaan: april 2012Uit dienst sinds: september 2015 (3 jaar, 5 maanden in dienst geweest)
Portefeuille: Economische Zaken, Toezicht en (integrale) handhaving, Subsidies, Recreatie / Toerisme, BedrijfsvoeringToelichting: Bestuursperiode 2014-2015
Burgemeester Marc-Jan Ahne (D66) heeft in zijn portefeuille: Beleidscoördinatie en uitvoering wettelijke taken, Facilitaire zaken (inclusief ICT, breedband), Openbare orde, veiligheid en horecabeleid, Handhaving, Promotie, (strategische) communicatie en burgerparticipatie, (Regionale) economische zaken en externe economische betrekkingen, Recreatie en toerisme, Intergemeentelijke en grensoverschrijdende aangelegenheden, Aandeelhouderschappen, Subsidie- en fondsenwerving.

Bestuursperiode 2012-2014
Burgemeester Marc Jan Ahne heeft in zijn portefeuille: Voorzitter van de gemeenteraad, voorzitter van het college, gemeentelijke samenwerking en samenwerking met andere overheden en verantwoordelijk voor de kwaliteitswaarborging binnen de gemeente Ommen.
Werkzaamheden bij de Overheid:
Burgemeester Marc-Jan Ahne is zowel voorzitter van het college van burgemeesters en wethouders (B&W) als de gemeenteraad van Ommen.

Marc Jan Ahne is lid van de commissie Financiën (VNG).

1997-1998
Marc Jan Ahne is lid van de gemeenteraad D66, gemeente Enschede

2009-2012
Marc Jan Ahne is wethouder D66, gemeente Deventer (2002, gemeenteraadslid D66).

Dhr. Floor Aukema

Functie: WethouderPolitiek: CDA
Coalitie
In dienst gegaan: februari 1988Uit dienst sinds: april 1994 (6 jaar, 2 maanden in dienst geweest)
Toelichting: Van 1978 tot 1988 was Floor Aukema gemeenteraadslid. Floor Aukema is mede-oprichter van de CDA-afdeling in Ommen.

Dhr. Malik Azmani

Functie: RaadslidPolitiek: VVD
Coalitie, aantal zetels: 3
In dienst gegaan: maart 2010Uit dienst sinds: maart 2014 (4 jaar, 25 dagen in dienst geweest)
Aanverwant:2010 - heden Dhr. Malik Azmani, Lid van de 2e kamer, VVD, Tweede Kamer

Mevr. Annelies Bakelaar

Functie: RaadslidPolitiek: Fractievoorzitter CDA
Lijsttrekker CDA (2014)
Coalitie, aantal zetels: 5
In dienst sinds: maart 2006 (12 jaar, 1 maand in dienst)
Werkzaamheden bij de Overheid:


Raadslid Annelies Bakelaar is fractievoorzitter van CDA Ommen in de gemeenteraad van Ommen.

Annelies Bakelaar is lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 heeft Annelies Bakelaar (CDA) 1448 voorkeurstemmen. 

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 (gemeente Ommen) heeft CDA Ommen 2.346 stemmen.


Dhr. Wim Beekhuis

Functie: WethouderPolitiek: VVD
Coalitie
In dienst gegaan: april 2002Uit dienst sinds: april 2006 (3 jaar, 11 maanden in dienst geweest)

Dhr. A. Beugelink

Functie: WethouderPolitiek: CDA
Coalitie
In dienst gegaan: mei 2007Uit dienst sinds: mei 2010 (3 jaar, 4 dagen in dienst geweest)

Dhr. Jan Blaauw

Functie: GemeentesecretarisIn dienst sinds: oktober 2017 (6 maanden in dienst)
Portefeuille: Algemene en bestuurlijke zaken, P&OToelichting: Interim-gemeentesecretaris.Werkzaamheden bij de Overheid:
Van juli 2012 tot september 2017 heeft Jan Blaauw gewerkt bij de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg. De bestuursdienst Ommen-Hardenberg is de ambtelijke organisatie van de gemeenten Ommen en Hardenberg. Eerder heeft Jan Blaauw diverse managementfuncties vervuld bij de gemeente Ommen.

Dhr. Gerrit Jan Bolks

Functie: RaadslidPolitiek: ChristenUnieIn dienst gegaan: maart 1998Uit dienst sinds: maart 2010 (12 jaar, 3 dagen in dienst geweest)

Dhr. Leo Bongers

Functie: RaadslidPolitiek: Fractievoorzitter Lokale Partij Ommen - LPO (2013-)
Politiek leider Lokale Partij Ommen - LPO
Lijsttrekker Lokale Partij Ommen - LPO (2014)
Oppositie, aantal zetels: 2
In dienst sinds: maart 2010 (8 jaar, 1 maand in dienst)
Werkzaamheden bij de Overheid:
Leo Bongers is vanaf juni 2013 fractievoorzitter namens de Lokale Partij Ommen - LPO in de gemeenteraad van Ommen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 is Leo Bongers lijsttrekker lijsttrekker voor LPO (Lokale Partij Ommen). Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 heeft Leo Bongers (Lokale Partij Ommen) 577 voorkeurstemmen. 

Dhr. Mark Boumans

Functie: Waarnemend burgemeesterPolitiek: CDAIn dienst gegaan: oktober 2015Uit dienst sinds: mei 2017 (1 jaar, 6 maanden in dienst geweest)
Portefeuille: Recreatie / Toerisme, Toezicht en (integrale) handhaving, Communicatie / PR / (city-)marketing / Representatie, Economische Zaken, Openbare orde en VeiligheidToelichting: Bestuursperiode 2015-2017
Mark Boumans (CDA) heeft in zijn portefeuille: Beleidscoördinatie en uitvoering wettelijke taken, Facilitaire zaken (inclusief ICT, breedband), Openbare orde, veiligheid & horecabeleid, Handhaving, Promotie, (strategische) communicatie en burgerparticipatie, (Regionale) economische zaken en externe economische betrekkingen, Recreatie en toerisme, Intergemeentelijke en grensoverschrijdende aangelegenheden, Aandeelhouderschappen, Subsidie- en fondsenwerving.

De waarnemend burgemeester is voorzitter van het college van burgemeester en wethouders en tevens van de gemeenteraad. De burgemeester heeft bij vergaderingen van de raad geen stemrecht heeft en bij vergaderingen van het college van burgemeester en wethouders wel. In het college heeft Mark Boumans, net als de wethouders, een eigen portefeuille. Ook heeft de burgemeester een aantal eigen taken in de hoedanigheid van burgemeester. Hieronder valt bijvoorbeeld het handhaven van de openbare orde. Ook staat Mark Boumans aan het hoofd van de plaatselijke politie en de brandweer. De burgemeester stelt jaarlijks een verslag op (burgerjaarverslag) over de kwaliteit van het bestuur en de relatie met de burgers in Ommen.